Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 02.11.2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 2 Νοεμβρίου 2023, συζητήσαμε με τη νέα διευθύντρια της ΑΥΓΗΣ, Βούλα Κεχαγιά, για τον σχεδιασμό της επόμενη ημέρα για την εφημερίδα, τις προτεραιότητες, αλλά και τις εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια και μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συνδεθήκαμε με Θεσσαλονίκη, μιλήσαμε με τη νέα δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, στο πλαίσιο του αφιερώματος της εκπομπής στις μόλις 22 γυναίκες δημάρχους που αναδείχθηκαν από τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μας ανέλυσε τις προτεραιότητές της, το τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του Δήμου, κυρίως στην παράκτια ζώνη, αλλά και το πως μπορεί να αντιμετωπίσει το διαχρονικό ζήτημα της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, αφιερώσαμε χρόνο στο σινεμά, με αφορμή τη λήξη ενός πετυχημένου φεστιβάλ της Περιφέρειας και την έναρξη ενός ιστορικού θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τα Χανιά, ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έκανε τον απολογισμό της 11ης διοργάνωσης που έληξε το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, θυμήθηκε σημαντικές στιγμές, μίλησε για τους δημιουργούς που επισκέφτηκαν το φεστιβάλ αλλά και για τον πολύ σημαντικό ρόλο των εθελοντών και, φυσικά, αναφέρθηκε στις σκέψεις για την επόμενη χρονιά, για το 12ο φεστιβάλ, οι ζυμώσεις για το οποίο έχουν ήδη αρχίσει. Τον Ματθαίο Φραντζεσκάκη διαδέχθηκε η κα Ελένη Ανδρουτσοπούλου, Υπεύθυνη του Ελληνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες του το βράδυ της Πέμπτης, 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 του μήνα. Από τις σημαντικές στιγμές του, ξεχωρίζει η παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι που θα τιμηθεί και με τον Χρυσό Αλέξανδρο, το αφιέρωμα στον Τάκη Κανελλόπουλο, τον δημιουργό που έζησε και δημιούργησε τις ταινίες του στη Θεσσαλονίκη, την πρώτη προβολή της νέας ταινίας του Ελληνοαμερικανού Αλεξάντερ Πέιν, που θα γίνει με την παρουσία του ίδιου, το αφιέρωμα στον Νίκο Περάκη αλλά, φυσικά, και το διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ταινιών απ’ όλο τον κόσμο και θα αποζημιώσει τους επισκέπτες, στις 7 αίθουσες που συμμετέχουν.
Η εκπομπή έκλεισε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τα νέα από το αθλητικό χώρο τα οποία μετέφερε από το στούντιο η Αντιγόνη Δρακάτου.  

σχετικα ondemand