Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 20.10.2023

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 20 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συνομιλήσαμε με τον κ. Γιώργο Ατσαλάκη, για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στη Γάζα. Ο κ. Ατσαλάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην Πρόβλεψη χρηματιστηριακών τίτλων και είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης. Αμέσως μετά, η Ιβάνα τόρτζεβιτς μας μετέφερε τις τελευταίες ειδήσεις από τον Διεθνή χώρο. Στο δεύτερο μέρος, ανοίξαμε γραμμή με Λονδίνο απ’ όπου η κα Γεωργία Καραντώνα, εκπαιδευτικός σε σχολεία της Ελληνικής Παροικίας, μας μίλησε για τις τελευταίες δράσεις με τα παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Παιδικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου.
Στη συνέχεια, στο στούντιο της εκπομπής φιλοξενήσαμε δύο από τις συντελέστριες της παράστασης Pieta, ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ που διαμορφώθηκε μέσα από την επαφή και τις διηγήσεις 5 μητέρων δολοφονημένων γυναικών. Η Μάρθα Μπουζιούρη (σκηνοθέτης) και η Νικολίτσα Αγγελακοπούλου (ηθοποιός) περιγράφουν τις εμπειρίες μέσα από τη διαδικασία της γνωριμίας με τις 5 γυναίκες, την Κούλα Αρμουτίδου (μητέρα Ελένης Τοπαλούδη), την Ελένη Κρεμαστιώτη (μητέρα Ερατούς Μανωλακέλλη), την Κατερίνα Κώτη (μητέρα Ντόρας Ζαχαριά) την Αλεξάνδρα Μάκου (μητέρα Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου) και τη Ρόζα Φωτιάδου (μητέρα Σοφίας Σαββίδου), αλλά και την εμπειρία τη επαφής με το Κοινό, μέσα από την παράσταση που παρουσιάζεται στο Θέατρο Νέου Κόσμου.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τα αθλητικά από τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

σχετικα ondemand