Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 12.10.2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 12 Οκτωβρίου, φιλοξενήσαμε τον κ. Κώστα Υφαντή, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο πανεπιστήμιο και προσπαθήσαμε να φωτίσουμε με τη βοήθειά του, τις πτυχές της πολεμικής σύρραξης που εξελίσσεται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της δεύτερης, την προηγούμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια, στραφήκαμε στο θέμα με τις πλημμύρες στο Θεσσαλία και αναδείξαμε μια άλλη διάστασή του που έχει να κάνει με τις επιπτώσεις που έχουν τα πλημμυρικά φαινόμενα στο θαλάσσιο περιβάλλον του Παγασητικού. Μας βοήθησε σε αυτό ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιοποικιλότητας του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Δημήτρης Βαφείδης.
Στη δεύτερη ώρα, καλεσμένος μέσω τηλεφώνου ήταν ο κ. Χρόνης Τζεδάκης, καθηγητής Φυσικής γεωγραφίας στο University College of London. Ο ίδιος με την ομάδα του διεξήγαγε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για την εποχή των παγετώνων, τις επιπτώσεις της στην ανθρώπινη παρουσία στην Ευρώπη, πριν από 1 εκατομμύριο χρόνια και το πόσο όλα αυτά μπορεί να σχετίζονται με το Σήμερα και τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής. Η εκπομπή έκλεισε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις αθλητικές ειδήσεις από την Αντιγόνη Δρακάτου.

σχετικα ondemand