Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Νικόλας Φαραντούρης: Το μήνυμα της κάλπης του καλοκαιριού για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν “θέλουμε κάτι διαφορετικό”

Στην εκπομπή «Πάρε τον Χρόνο σου» και στον Προκόπη Αγγελόπουλο μίλησε ο κ. Νικόλας Φαραντούρης, καθηγητής Ενέργειας, κάτοχος της ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις εκλογές του καλοκαιριού. Χωρίς να θελήσει να ανοίξει τα χαρτιά του, ο κ. Φαραντούρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η επόμενη ημέρα να τον βρει σε μια θέση ευθύνης, πλάι στον νέο πρόεδρο. Απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν στα εσωκομματικά και στο κατά πόσο θα υπάρξει διάσπαση ή όχι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι εσωκομματικές διεργασίες, στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα διαμορφώσουν συνθήκες ενότητας στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Απαντώντας σε ερώτηση για τις πολιτικές θέσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την κατηγορία ότι αυτές δεν έχουν γίνει γνωστές ο κ. Φαραντούρης υποστήριξε ότι «ο κ. Κασσελάκης κατέβηκε στις εσωκομματικές εκλογές με μια δική του πλατφόρμα, την οποία και παρουσίασε και οι θέσεις του μπορούν να μετουσιωθούν και σε προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και να συνδιαμορφωθούν με βάση και άλλων μελών και των κομματικών μας οργάνων και των μελών του κόμματος». «Θα υπάρξει συζήτηση για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξουν και αλλαγές και εμπλουτισμός» πρόσθεσε ο κ. Φσαραντούρης, σημειώνοντας ότι το μήνυμα της κάλπης του καλοκαιριού ήταν «θέλουμε κάτι διαφορετικό». Ο ίδιος θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέτυχε να κοινωνήσει τις προτάσεις του σε κάθε γωνιά της χώρας, αλλά προφανώς κάποιες πτυχές του προγράμματός χρειάζονται εκσυγχρονισμό, βελτίωση για να ανταποκριθούν στα σύγχρονα προβλήματα.  
«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται εν κενώ, έχει θέσεις, ασκεί κριτική και προσέρχεται με προτάσεις» κατέληξε ο καθηγητής Ενέργειας και στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

σχετικα ondemand