Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 07.08.2023

Στην εκπομπή της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, αφιερώσαμε χρόνο στις κινήσεις των πολιτών που βρήκαν τη δύναμη να απελευθερώσουν τις παραλίες σε νησιά των Κυκλάδων από τις παράνομες καταλήψεις με εγκαταστάσεις που καμμία σχέση δεν έχουν με την αρχική άδεια που πλήρωσαν. Η Ειρήνη Προμπονά, δημοσιογράφος από το Cycladesopen.gr μας μίλησε για αυτά που συμβαίνουν στη Νάξο, το πως άλλαξε δραματικά η φυσιογνωμία των δημοφιλέστερων από τις αμμουδιές του νησιού με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ξαπλώστρας-ομπρέλας και των beach bar που ισοπεδώνουν τα πάντα με μοναδικό σκοπό το κέρδος, αλλά και το πως άλλαξαν όλα, τα τελευταία 24ωρα, με τον φόβο των ελέγχων.
Στη συνέχεια και μετά την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, ανοίξαμε γραμμή με τα σύνορα Λουξεμβούργου – Γερμανίας, απ’ όπου η Βασιλική Βουτζαλή, η ποδηλάτισσα, ψυχή της κίνησης Bring Them Back μας μίλησε για τη νέα ποδηλατική πορεία που μεταφέρει το μήνυμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, η οποία ξεκίνησε, αυτή τη φορά, από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και θα φτάσει, την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
Στη δεύτερη ώρα, συνδεθήκαμε τηλεφωνικά με τη Χίο και μιλήσαμε με τον κ. Αντώνη Ζερβάκη, μέλος του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Χίου, για την προσπάθεια που γίνεται με στόχο τη δημιουργία Στέγης Φροντίδας στο νησί, η οποία την οποία συνέδραμαν με μια σημαντική δωρεά τους τα Χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά.
Τέλος και πριν τις διεθνείς ειδήσεις με την Ιβάνα τζόρτζεβιτας και τις αθλητικές με τον Δημήτρη Γιαχανατζή, επικοινωνήσαμε με το χωριό Χάρακας Λακωνίας, όπου σήμερα ξεκινά το Φεστιβάλ Πετρολέκεια 2023 για το οποίο μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Χαρακιωτών, Δημήτρης Ξαστερούλης.

σχετικα ondemand