Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο| 25.07.2023

Στην εκπομπή της Τρίτης, 25 Ιουλίου, αφιερώσαμε ένα μεγάλο μέρος στις φωτιές που έκαψαν πάνω από 300 χιλιάδες στρέμματα σε Αττική, Ρόδο, Κέρκυρα, Λουτράκι, Εύβοια. Συνομιλήσαμε με την Ευδοξία Λυμπέρη, ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο, η οποία μας ενημέρωσε για τις επιχειρήσεις επιστροφής των βρετανών τουριστών από Ρόδο και Κέρκυρα και τις αντιδράσεις από τον τοπικό τύπο σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις φωτιές. Στη συνέχεια, δώσαμε τον λόγο στον κοινοβουλευτικό συντάκτη της ΕΡΤ, Λάμπρο Παναγιώτου, ο οποίος μας έδωσε το ρεπορτάζ σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Αποδήμων. Στο δεύτερο μέρος, συνδεθήκαμε με Ρόδο απ’ όπου ο κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου μίλησε για τη μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον, την επόμενη ημέρα με τις πιθανές πλημμύρες, την ανησυχία για τον ταμιευτήρα νερού που υπάρχει στο φράγμα Γαδουρά και τον αγώνα που δίνουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στο νησί και για άλλα ζητήματα όπως είναι η υπερεκμετάλλευση των παραλιών, που αλλοιώνει τον χαρακτήρα του νησιού. Αμέσως μετά, επικοινωνήσαμε με τον κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά) για να συζητήσουμε για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, τις προσπάθειες των διασωστών του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) για τη διάσωση ζώων από τις φωτιές, αλλά και την τραγική κατάληξη που είχαν πολλά ζώα στις τελευταίες φωτιές στην Αττική.
Στο τέλος της εκπομπής, ανοίξαμε γραμμή με τον τραγουδιστή, τραγουδοποιό και ηθοποιό, Γιώργη Χριστοδούλου, με αφορμή δύο συναυλίες που δίνει, την πρώτη απόψε το βράδυ (Τρίτη, 25/7) στην πλατεία Καλλιγά με μία μουσική παράσταση για ζώα, παιδιά και έξυπνους μεγάλους και την Πέμπτη (27/7) το βράδυ στο Νομισματικό Μουσείο στην οδό Πανεπιστημίου.
Η εκπομπή έκλεισε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στις διεθνείς ειδήσεις και την Αντιγόνη Δρακάτου στα νέα από τον αθλητικό χώρο.

σχετικα ondemand