Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 21.07.2023

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 21 Ιουλίου, “ταξιδέψαμε”, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Λασίθι απ’ όπου συνομιλήσαμε διαδοχικά, με τον κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, πρόεδρο στην Ομοσπονδία Κρητών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και την κα Ευτυχία Σαβιολάκη, πρόεδρο της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης. και οι δύο συμμετέχουν στο 6ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, που γίνεται στον Άγιο Νικόλαο, με εκδηλώσεις και στο Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και στη Σητεία. Ο κ. Τσουρδαλάκης στάθηκε στην παρουσία στο νησί, με αφορμή το πρόγραμμα “Επιστροφή στις Ρίζες”, 28 παιδιών τρίτης και τέταρτης γενιάς Κρητών. Η κα Σαβιολάκη αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην έντονη παρουσία της Ομογένειας με έμφαση στους Κρήτες επιστήμονες στα Ευρωπαϊκά κράτη. Γιατρός και η ίδια και, όπως αποκαλύπτει, “ερωτική μετανάστρια”, έχει φτιάξει τη ζωή της στη Γερμανία, αλλά πάντοτε επιστρέφει στην Ελλάδα με χαρά και εξηγεί ποιες είναι οι δυσκολίες για τους Έλληνες ομογενείς να επιστρέψουν στην πατρίδα, ειδικά όταν έχουν κάνει οικογένεια στον ξένο τόπο.
Στη δεύτερη ώρα, φιλοξενήσαμε μέσω τηλεφώνου έναν εξαίρετο δασολόγο, μέλος του συλλόγου Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα Ελληνικά δάση, τη σχέση των δασαρχείων με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τη νομοθεσία που αφήνει παραθυράκια για να μην ξαναγίνονται οι καμένες εκτάσεις και πάλι δάση. Ο κ. Αντώνης Ραλλάτος απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την οικολογική καταστροφή που συντελείται σε περιοχές όπως η Αττική με τις συχνές και επαναλαμβανόμενες καταστροφές των δασών, ενώ εξηγεί γιατί τα Δασαρχεία και οι δασολόγοι γνωρίζουν καλύτερα τα της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, κάτι που έχουν σπουδάσει στο στο οποίο μπορούν καλύτερα να ανταποκριθούν, με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής.
Η εκπομπή έκλεισε με τις Διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτας και μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Γκομώλη από τη μακρινή Ιαπωνία να μας δίνει το ρεπορτάζ από τη μεγάλη νίκη της εθνικής ανδρών του πόλο απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες με μεγάλη ανατροπή και ένα μπάζερ μπίτερ που προκάλεσε ανατριχίλες.

σχετικα ondemand