Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 14.07.2023

Η εκπομπή της Παρασκευής, 14 Ιουλίου, ήταν αφιερωμένη στον Τουρισμό. Ταξιδέψαμε μέχρι τη Χίο όπου και συνομιλήσαμε με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Αντιγόνη Μαϊστράλη, για την τουριστική κίνηση, τις ιδιαιτερότητες του νησιού, που απευθύνεται, παραδοσιακά, κυρίως στον εσωτερικό Τουρισμό, τις τιμές και το ζήτημα του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Πάνω στην ίδια ατζέντα κουβεντιάσαμε, στη συνέχεια, με τον κ. Γιάννη Ευγενικό, πρώην αντιδήμαρχο Σκύρου και πρόεδρο του Συλλόγου ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, για το νησί του.
Στο δεύτερο μέρος, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Κρίτωνα Πιπερά πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών. Μας μίλησε για το επάγγελμα του ξεναγού, τις ιδιαιτερότητές του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την παρουσία στον χώρο ατόμων που είναι άσχετοι με το αντικείμενο και δεν νομιμοποιούνται να το εξασκούν. Μας εξήγησε το πως βλέπουν την Ελλάδα οι ξένοι επισκέπτες, ποια βλέπουν ως θετικά και τι κρίνουν με αρνητικό τρόπο από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής, ανοίξαμε γραμμή με Δράμα, απ΄ όπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, Γιάννης Σακαρίδης, μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις επιδιώξεις της φετινής, 46ης διοργάνωσης, στην οποία, για μια ακόμη φορά, συμμετέχουν δεκάδες πολλά υποσχόμενοι νέοι κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Μετά τις διεθνείς ειδήσεις με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, ανοίξαμε πανιά για Μπουένος Άιρες. Εκεί συναντήσαμε έναν Έλληνα δημοσιογράφο, τον Θύμιο Κάκο, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αργεντινή για να παρουσιάσει ολοκληρωμένη την ταινία ντοκιμαντέρ “Σε βρήκα Τσε”, αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στον Ερνέστο, έτσι όπως τον γνώρισε ο παιδικός του φίλος Κάρλος Καλίκα Φερέρ.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τις αθλητικές ειδήσεις από την Αντιγόνη Δρακάτου.

σχετικα ondemand