Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 13.07.2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 13 Ιουλίου, ανοίξαμε την κουβέντα για την Ακρίβεια και το θέμα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με τον κ. Γιώργο Λεχουρίτη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας. Στη συνέχεια, στρέψαμε το βλέμμα σε ένα από τα θέματα που αναστάτωσε την Κοινή Γνώμη και, κυρίως, την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, το θέμα της δολοφονίας της τρανς γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας, για το οποίο συνομιλήσαμε με τον Γιώργο Κουνάνη, πολιτικό επιστήμονα, ακτιβιστή και μέλος της κίνησης “Πράσινο και Μωβ”. Αμέσως μετά τις 11, ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την αποκάλυψη της Αρχαίας Μεσσήνης μίλησε για τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο που έχει έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια αλλά και για τη συνέχιση των εργασιών ανασκαφής από τον ίδιο στον τόπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του.
Αμέσως μετά, συνομιλήσαμε με τον Σωτήρη Τριανταφύλλου, πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ για τη δημιουργία του παρατηρητηρίου SLAPPs που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των δημοσιογράφων που δέχονται καταχρηστικές αγωγές ως μέσο εκβιασμού και πίεσης, ένα θέμα που συζητήθηκε και σε συνάντηση που είχαν μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.
Στη συνέχεια, ταξιδέψαμε μέχρι την Κρήτη όπου συνομιλήσαμε με την κα Χαρά Κοβούση, διευθύντρια του ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής στην Ανάβυσσο, για τις αιτήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα για τις ειδικότητες που διδάσκονται εκεί. Και κλείσαμε τις συνεντεύξεις, με την Εμμανουέλα Δρετάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Φεστιβάλ στο Χαμέζι του Λασιθίου, με μουσικές βραδιές και σεμινάρια παραδοσιακών τεχνών, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 14 Ιουλίου.
Η εκπομπή έκλεισε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τα νέα από τον αθλητικό χώρο με τον Δημήτρη Γιαχανατζή στο στούντιο.

σχετικα ondemand