Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 7-7-2023

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 7 Ιουλίου, φιλοξενήσαμε στο στούντιο τον Έλληνα καθηγητή Πληροφορικής και Ελληνικού Πολιτισμού στο σχολείο που στηρίζει η Ελληνική Κοινότητα στην Τανζανία, Νίκο Κομματά. Ο κ. Κομματάς μίλησε για την εμπειρία που είχε, για 11 συνολικά χρόνια, σε σχολεία της Αφρικής, κυρίως στη Νότιο Αφρική, όπου έζησε, τη δεκαετία του ’80 και τη μετάβαση από το καθεστώς του Απαρτχάιντ, στη διακυβέρνηση του Νέλσον Μαντέλα. Από τη Νότιο Αφρική έφυγε το 1998 και επέστρεψε το 2016, ενώ σήμερα, ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του στο σχολείο της Τανζανίας, όπου όχι μόνο τα Ελληνόπουλα αλλά και τα παιδιά των υπολοίπων εθνοτήτων διδάσκονται για τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Προηγήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πολύκαρπο Χαλκίδη, πρόεδρο της Νέας Ένωσης ξενοδόχων Πρέβεζας, με τον οποίο μιλήσαμε για τον Τουρισμό στην περιοχή και τα νέα δρομολόγια των λεωφορείων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα, τόσο για τους ξένους επισκέπτες όσο και για τους Έλληνες και τους εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Τέλος, τις διεθνείς ειδήσεις μετέφερε στις ακροάτριες και τους ακροατές η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις ειδήσεις από τον αθλητικό χώρο, ο Βασίλης Μότσης.

σχετικα ondemand