Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 6-7-2023

Πέμπτη, 6 Ιουλίου και ο Διονύσης Τεμπονέρας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., εργατολόγος και ένα από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν, μετά τις εκλογές της 21ης Μαίου και ακόμη περισσότερο μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, μιλά στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου“, για τις εσωκομματικές εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα, μετά την διαφωνία του με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για τον χρόνο στον οποίο θα γίνει η διαδικασία. Επιμένει στην άποψη ότι θα έπρεπε πρώτα να αποφασιστεί η ιδεολογική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα “πατήσει” το κόμμα μετά τη συντριπτική ήττα των εκλογών και μετά να γίνει συζήτηση για το πρόσωπο, ενώ τοποθετείται και για τα εργασιακά ζητήματα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πολιτευτεί απέναντι σε εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες.
Στη συνέχεια, και μετά τις διεθνείς ειδήσεις με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτας, στην εκπομπή μίλησε η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δέσποινα Παπαδοπούλου για τις εξελίξεις στη Γαλλία. Η κα Παπαδοπούλου έχει ζήσει στη γαλλική πρωτεύουσα και έχει γνωρίσει από κοντά τις οικογένειες των μεταναστών οι οποίοι σήμερα αποτελούν την κυρίαρχη μάζα των εξεγερμένων.
Αμέσως μετά, καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο κ. Βάιος Λάππας, καθηγητής στο τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Αθήνας, τμήμα το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα “Ερμής” για την κατασκευή και εκτόξευση στο διάστημα τριών νανοδορυφόρων. Ο κ. Λάππας μιλά για το σχέδιο, αλλά και για το τμήμα Αεροδιαστημικής, σχολή που έχει την έδρα της στα ψαχνά Ευβοίας και η οποία, αν και ελάχιστα γνωστή, προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση με καλές προοπτικές και θα μπορούσε να αποτελέσει μία διέξοδο για τους υποψήφιους που τώρα φτιάχνουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τις πολιτιστικές ειδήσεις από τη Νικόλ Παπαδοπούλου και τα νέα από τον αθλητικού χώρο από την Αντιγόνη Δρακάτου.

σχετικα ondemand