Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 5-7-2023

Στην πρώτη εκπομπή του Ιουλίου φιλοξενήσαμε τηλεφωνικά τον κ. Γιώργο Φίλη, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος μας ανέλυσε την κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά, με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, η ανάγκη για αναβάθμιση της στρατιωτικής της δύναμης με την πώληση από τις ΗΠΑ των f-16 και η ανανέωση της θητείας για τους δύο ηγέτες, Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα κρατήσει αρκετά η “νηνεμία” στο Αιγαίο, πόσο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για την επανέναρξη του διαλόγου και την επίλυση των ζητημάτων που θέτει η Ελληνική πλευρά;
Λίγο πριν τις 11:00, ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Γιάννης Φασουλάς μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιες είναι οι πιθανές υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου, μετά την παραίτηση Τσίπρα.
Στη δεύτερη ώρα, ανοιχτήκαμε στο Αιγαίο και επικοινωνήσαμε διαδοχικά με Άη Στράτη και Οινούσσες. Μιλήσαμε με τη δήμαρχο του Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή και τον δήμαρχο Οινουσσών, Γιώργο Δανιήλ για την τουριστική κίνηση, τις τιμές και τις υγειονομικές υποδομές, σε μια περίοδο που ο πληθυσμός των δύο νησιών πολλαπλασιάζεται.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στο στούντιο με τις διεθνείς ειδήσεις και την Αντιγόνη Δρακάτου από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ που μας ενημέρωσε για τις αθλητικές ειδήσεις.

σχετικα ondemand