Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 30-6-2023

Σε τρία διαφορετικά μέρη χωρίστηκε η εκπομπή της Παρασκευής 30 Ιουνίου, 10-12 στη Φωνή της Ελλάδας. Στο πρώτο ημίωρο ασχοληθήκαμε με την Επικαιρότητα και, συγκεκριμένα, με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην συνεχίσει ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Για το θέμα ζητήσαμε την άποψη του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Σωκράτη Φάμελλο. Στη συνέχεια, μετά τις 10:30, φιλοξενήσαμε στο στούντιο τον κ. Τάσο Τάνογλου, καθηγητή Φυσικής επί 22 χρόνια στο γυμνάσιο και λύκειο στο Λουμπουμπάσι του Κονγκό, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγες ημέρες και επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κοζάνη. Ο κ. Τάνογλου, φανερά συγκινημένος, μίλησε για την απόφασή του, πριν 22 χρόνια, να αφήσει την Ελλάδα, για τα πρώτα χρόνια στο Κονγκό, τη σχέση που αναπτύχθηκε με τους ανθρώπους της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας, τις σχέσεις του με τα παιδιά, τους συναδέλφους του, την απόφασή του να συνεχίσει τη θητεία του εκεί, παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν προγραμματισμένο να μείνει μόλις τρία χρόνια, τα ταξίδια που έκανε σε άλλες αφρικανικές χώρες και τον αποχαιρετισμό, μετά από 22 χρόνια, στην ολοκλήρωση της καριέρας του.
Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής, καλεσμένη στο στούντιο ήταν η αγαπημένη νέα ερμηνεύτρια του τραγουδιού, Νεφέλη Φασούλη. Μας μίλησε για την απόφασή της να διαλέξει το τραγούδι από τη Δικηγορία, τις μουσικές της προτιμήσεις και επιρροές, τη δύσκολη διετία της Πανδημίας και τη δοκιμασία στην οποία και η ίδια μπήκε, την καλλιτεχνική της συνάντηση, πριν από σχεδόν 7 χρόνια, με τον Φοίβο Δεληβοριά, αλλά και τα τωρινά της σχέδια, τις δισκογραφικές δουλειές που έρχονται, το πως βλέπει την καθημερινότητα, μαζί με ένα σχόλιο για τα τραγικά γεγονότα των Τεμπών και του ναυαγίου με τις μετανάστες ανοικτά της Πύλου.

σχετικα ondemand