Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 21-6-2023

Στην εκπομπή της Τετάρτης, 21 Ιουνίου, αναφερθήκαμε στο θέμα του πολύνεκρου ναυαγίου με τους πρόσφυγες, ανοικτά της Πύλου και συνομιλήσαμε τηλεφωνικά με την κα Στέλλα Νάνου, εκπρόσωπο Επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Της ζητήσαμε να μας εξηγήσει ποιος είναι ο ορισμός του πρόσφυγα, βάσει της συνθήκης της Γενεύης αλλά και το πως θα έπρεπε σήμερα να διαμορφωθεί, αναφερθήκαμε στο θέμα του Ασύλου και στα δικαιώματα που θα έπρεπε να έχουν οι κυνηγημένοι αυτοί άνθρωποι στην προσπάθεια να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη, αλλά και να σχολιάσει τις τελευταίες επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως, επίσης, και την πρακτική των push backs η οποία είναι αντίθετη με τη Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, στο ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε, στο ίδιο μήκος κύματος και ο καλεσμένος της εκπομπής στο στούντιο, ο κ. Ηλίας Παπαθεοδώρου, ειδικός σε θέματα Βιοτεχνολογίας και υποψήφιος με η συμμαχία “Πράσινο και Μωβ” στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο κ. Παπαθεοδώρου μίλησε για την κλιματική κρίση που μπορεί να δημιουργήσει και κλιματικούς πρόσφυγες, αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, τα ενεργειακά θέματα και ειδικά στον τομέα των ενεργειακών κοινοτήτων που θα αποτελούσαν, ειδικά στη χώρα μας, μια ουσιαστική και αποτελεσματική διέξοδο στην προσπάθεια απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα αλλά και επίτευξης της ενεργειακής αυτονόμησης της χώρας και του κάθε νοικοκυριού ξεχωριστά. Τέλος, αναφέρθηκε στη συμμαχία “Πράσινο και Μωβ”, ανέλυσε τις θέσεις της και απάντησε στο ερώτημα για τη διάσπαση του χώρου της Οικολογίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι, σε δεύτερο χρόνο, θα υπάρξει κάποια επανένωση και συμπόρευση.

σχετικα ondemand