Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο Σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 8-6-2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 8 Ιουνίου και μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, φιλοξενήσαμε τηλεφωνικά τη δικηγόρο κα Αριάδνη Νούκα, με την οποία συνομιλήσαμε κυρίως για τα ζητήματα που αφορούν στα στεγαστικά δάνεια και τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Μεταξύ άλλων, μας ενημέρωσε για το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι δανειολήπτες που είχαν προσφύγει με τον νόμο Κατσέλη και ρύθμισαν τα δάνειά τους. Όπως εξήγησε, οι ρυθμίσεις έγιναν με επιτόκιο σχεδόν μηδενικό και πλέον, οι δόσεις αυξάνονται δραματικά με την άνοδο των επιτοκίων και οι δανειολήπτες θα βρεθούν, σύντομα, σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν τα ρυθμισμένα δάνεια. Μιλάμε για περίπου 70 χιλιάδες δανειολήπτες από τους οποίους είναι πιθανόν να προκύψει νέα γενιά κόκκινων δανείων, καθώς, με το χάσιμο της ρύθμισης επιστρέφει το σύνολο των βαρών για τον υπόχρεο.
Στη συνέχεια και πριν τις 11, ανοίξαμε γραμμή με ανατολικό Αιγαίο και μιλήσαμε με τον κ. Θόδωρο Τσιμπίδη, διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” για τις θανατώσεις ζωνοδέλφινων που έχουν πάρει διαστάσεις πανδημίας, καθώς σχετίζονται με την υπεραλίευση. Όπως είπε, τα ζωνοδέλφινα πιάνονται στα τεράστια δίχτυα τα οποία παρανόμως ρίχνουν τουρκικά αλιευτικά σκάφη και θανατώνονται με φρικτό τρόπο από αυτούς που τα αλίευσαν.
Στο δεύτερο μέρος, και μετά την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς με τις ειδήσεις από τον Διεθνή χώρο, υποδεχθήκαμε στο στούντιο τον συγγραφέα, Κώστα Στοφόρο ο οποίος μας παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο “Πολύ αργά για τ’ Αϊδίνι” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΤΕΟΝ. Ο συγγραφέας αναφέρεται στην ιστορία του βιβλίου, εμπνευσμένη από τις θύμησες του παππού του, την οποία συνδέει με την ιστορία του ιστορικού σωματείου του Πανιωνίου. Επίσης, μιλάμε μαζί του για τη σχέση του με τους νεαρούς φίλους του βιβλίου, μέσα από τα πολύ επιτυχημένα εφηβικά βιβλία που έχει γράψει, αλλά και τις δράσεις του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στην Πλάκα.
Η εκπομπή έκλεισε με τις αθλητικές ειδήσεις από τον Μπάμπη Πλάγο.

σχετικα ondemand