Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 11-4-2023

Στην εκπομπή της Μ. Τρίτης συνδεθήκαμε με την περιοχή των Πρεσπών και συνομιλήσαμε με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Σοφία Ζουζέλη για τις άγιες ημέρες του Πάσχα, τους επισκέπτες των διακοπών, τις τοπικές εκδηλώσεις, τη γαστρονομία με τα τοπικά εδέσματα που ταιριάζουν με τις γιορτινές ημέρες αλλά και τον καιρό, που κάνει τα παιχνίδια του, καθώς στα μέσα του Απρίλη, στα ορεινά χιόνισε. Στη συνέχεια, μιλήσαμε με τη Μαρία Ταμουρίδου, Ελληνίδα ξεναγό στη Ρώμη, η οποία βρισκόταν σε ξενάγηση με ένα γκρουπ τουριστών από την Αρχαία Ολυμπία. Όπως μας είπε, η τουριστική κίνηση φέτος είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων και πολλά είναι και τα γκρουπ των Ελλήνων επισκεπτών στην αιώνια πόλη. Μίλησε, ακόμη, και για το Πάσχα έτσι όπως θα το περάσει η Ελληνική ομογενειακή κοινότητα της πόλης.
Στη δεύτερη ώρα, ο Πατήρ Βαρθολομαίος, γραμματέας της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου μίλησε για την τελετή του Νιπτήρος, την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, που γίνεται στην κεντρική πλατεία της Χώρας Πάτμου, με τη συμμετοχή μοναχών και του ηγούμενου, για τους επισκέπτες που κατακλύζουν του νησί και κάνουν ανάσταση μέσα στο μοναστήρι. Η διάσημη Ελληνίδα σεφ, Μαρία Λόη, βρέθηκε, στη συνέχεια της εκπομπής, στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας. Μίλησε για την Ελληνική Κουζίνα, την προσωπική της ιστορία, που την έφερε από τη δουλειά της λομπίστριας, στην τέχνη της Μαγειρικής και από την Αιτωλοακαρνανία στη Νέα Υόρκη, όπου, στο εστιατόριό της τρώνε πολλοί διάσημοι από τον χώρο του Πολιτισμού, της Σόου Μπιζ και της Πολιτικής, τις δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης των ανθρώπων που έδωσαν τον δύσκολο αγώνα με τον κορωνοϊό, στα χρόνια της Πανδημίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική της εκπομπή, που αναμένεται να κερδίσει και βραβείο Emmy, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.
Η εκπομπή έκλεισε με τη Νικόλ Παπαδοπούλου και τις πολιτιστικές προτάσεις της ημέρας.

σχετικα ondemand