Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 30-3-2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 30 Μαρτίου, η Μαρία Καρακλιούμη, πολιτική αναλύτρια της RASS μας έβαλε σε προεκλογικό κλίμα, αναλύοντας τους συσχετισμούς των κομμάτων, 50 μέρες πριν την κάλπη της 21ης Μαϊου, σχολίασε το πως θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμμετοχή η συζήτηση για το ενδεχόμενο νέων εκλογών στις 2 Ιουλίου, αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και πως θα επηρεάσει τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων. Αναφέρθηκε, επίσης, στα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία και αυτά που χρειάζονται τα κόμματα για να σχηματίσουν κυβέρνηση, ενώ σημείωσε κάτι καθόλου αμελητέο, το γεγονός ότι ένα μικρότερο κόμμα που θα κατορθώσει, με την απλή αναλογική, να κερδίσει έναν σημαντικό αριθμό εδρών, είναι πιθανόν να επιδιώξει τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας με την πρώτη κάλπη, καθώς, στο ενδεχόμενο εκλογών με ενισχυμένη αναλογική, οι έδρες του θα μειωθούν σημαντικά.
Στη συνέχεια, τη δεύτερη ώρα, στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, Λύσανδρος Τσιλίδης, με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία του, αναφέρθηκε στη φετινή τουριστική χρονιά, μίλησε για ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι που καθορίζεται και από τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία και του γενικότερου διεθνούς περιβάλλοντος, εκτιμώντας ότι και φέτος το πρόσημο θα είναι θετικό, για τις αφίξεις τουριστών. Μίλησε και για το πρόβλημα του πληθωρισμού που ανεβάζει το κόστος, αλλά και για το δυστύχημα των Τεμπών, που έδωσε προς τα έξω μια πολύ άσχημη εικόνα για ένα μαζικό μεταφορικό μέσο που είναι βασικό και για τις τουριστικές μετακινήσεις. Στην αρχή της συζήτησης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων με την Πολιτεία και τη Γραφειοκρατία και τους ταλαιπωρούν, όπως είναι η απαίτηση να ξεκαθαριστεί ότι, βάσει νόμου, κανένα ταξιδιωτικό γραφείο που δεν βρίσκεται στην Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργεί αυθαίρετα, παράνομα, χωρίς να έχει τον φυσικό αντιπρόσωπο που ορίζει και η Σένγκεν. Το έργο που παρέχουν τα τουριστικά λεωφορεία διαχέεται και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, οι οποίοι, ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται τόσο στην ποιότητα όσο και στις προϋποθέσεις ασφαλείας που προβλέπονται από τη Νομοθεσία.
H εκπομπή έκλεισε με το θέμα των ζώων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων, που είναι την Τρίτη, 4 Απριλίου, και καλεσμένο τον κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου περιοχής Δήμων Αθήνας – Πειραιά. Εκείνη την ημέρα, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, οι κτηνίατροι του ΔΙΚΕΠΑΖ θα πραγματοποιούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονική σήμανση (microchip) και εμβολιασμό προστασίας από τη λύσσα και την λεπτοσπείρωση, σε όλους τους δεσποζόμενους σκύλους που οι κηδεμόνες τους θα φέρουν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ στο Σχιστό Περάματος. Η παροχή αυτών των υπηρεσιών θα αφορά σε σκύλους οποιασδήποτε περιοχής της Αττικής, ανεξάρτητα αν προέρχονται από Δήμους – μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ ή μη. Ο κ. Γουρδομιχάλης αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που παρέχει ως προς την προστασία των αδέσποτων ζώων σε όλους τους δήμους – μέλη του Διαδημοτικού Συνδέσμου, ενημέρωσε, επίσης και για τις υποχρεώσεις που έχει τόσο ο δήμος απέναντι στα αδέσποτα όσο και οι ιδιοκτήτες απέναντι στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.
Την εκπομπή ολοκλήρωσε το δίλεπτο με τις αθλητικές ειδήσεις, με καλεσμένο στο στούντιο τον Πέτρο Μαυρογενίδη από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

σχετικα ondemand