Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 27-3-2023

Στην εκπομπή της Δευτέρας, 27 Μαρτίου, αμέσως μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συνδεθήκαμε με το Λουμπουμπάσι του Κονγκό και συνομιλήσαμε με την απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ελίνα Κολύβα, για τις εκδηλώσεις που έγιναν για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Κοινότητας και τα 50 χρόνια της πρώτης Ιεραποστολής. Στο Λουμπουμπάσι βρέθηκε σε επίσημη επίσκεψη και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας που αριθμεί, σήμερα, 800 μέλη. Οι μαθητές του ελληνικού σχολείου έκαναν παρέλαση για την 25η Μαρτίου, ψάλλοντας και τον εθνικό ύμνο, ενώ προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Χρυσουλάκη και τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας, Γιώργο Ψαρομμάτη.
Αμέσως μετά, καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο μουσικός υποδιευθυντής του πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου της Παλλήνης, Κώστας Σκορδίλης, ο οποίος μας ενημέρωσε για μία πολύ σημαντική συναυλία που θα γίνει την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια συναυλία αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, που παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συμπαραγωγή με το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο Παλλήνης, με τη συμμετοχή των μουσικών συνόλων του σχολείου. Στη μοναδική αυτή συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, οι μαθητές του σχολείου φιλοδοξούν να μοιραστούν τους καρπούς μιας δύσκολης και ενδιαφέρουσας πορείας που ακολούθησε το δυναμικό όλου του σχολείου και προτείνουν έναν «περίπατο» στις διαδρομές που διάβηκε, αλλά και σε αυτές που δημιούργησε ο συνθέτης.

σχετικα ondemand