Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 25-3-2023

Η Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Ιστορίας και πρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας ήταν καλεσμένοι στην ειδική, επετειακή εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας, που μεταδόθηκε 4-5 το απόγευμα της επετείου της επανάστασης του 1821. Η κα Κουλούρη μίλησε στην Προκόπη Αγγελόπουλο για τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα στο σήμερα, τις αποτυχημένες προσπάθειες να γραφτούν καλά βιβλία ιστορίας, τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διδάσκεται η ιστορία και το γεγονός ότι τα παιδιά που φτάνουν να διδαχθούν Ιστορία στις πανεπιστημιακές σχολές έρχονται εντελώς απροετοίμαστα για να αντιληφθούν τη διαφορετική προσέγγιση της διδασκαλίας. “Η Ιστορία ξαναγράφεται διαρκώς” λέει η κα Κουλούρη απαντώντας στην ερώτηση αν πρέπει να ξαναγραφτούν τα βιβλία ιστορία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αμέσως μετά, ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, έδωσε τη δική του θεώρηση του αγώνα που δίνουν στους δρόμους του Παρισιού οι νέοι, σήμερα, διεκδικώντας πολύ περισσότερα από το απλά να αναθεωρηθεί η απόφαση για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης. Περιγράφει μία εξέγερση των νέων που δεν αφορά σε μικρές ομάδες των λεγόμενων μπαχαλάκηδων, αλλά τείνει να πάρει ιστορικές διαστάσεις και να ταράξει τα ήδη ανακατωμένα νερά της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, με συνέπειες που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα εθνικά σύνορα και να επηρεάσουν ολόκληρη την Ευρώπη. Έναν αγώνα για Ισότητα και Κοινωνική και Οικονομική Δικαιοσύνη.

σχετικα ondemand