Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 23-3-2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 23 Μαρτίου, μετά την εισαγωγή και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συνομιλήσαμε με τον κ. Γιώργο Λαγαριά, οικονομολόγο Mazars Ηνωμένου Βασιλείου, από τον οποίο ζητήσαμε να μας εξηγήσει τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει η νέα τραπεζική κρίση, πως θα εξελιχθεί η υπόθεση της αύξησης των επιτοκίων και τι περιθώριο υπάρχει για να χτυπηθεί ο πληθωρισμός με διαφορετικά εργαλεία.
Η πρώτη ώρα έκλεισε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς.
Στη δεύτερη ώρα, καλεσμένοι στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας ήταν ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος, που σκηνοθετεί και έχει κάνει την προσαρμογή και η Αννίτα Κούλη που ερμηνεύει τον μονόλογο του Δημήτρη Ποταμίτη “Ο Έλληνας Βάτραχος”, που παρουσιάζεται στον πολυχώρο Vault, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν για την προσωπικότητα του αξέχαστου δημιουργού-ποιητή-ηθοποιού, την απόφασή τους να ανεβάσουν το έργο, 30 χρόνια μετά τη δημιουργία του και 20 χρόνια από τη χρονιά που έφυγε από τη ζωή ο ασυμβίβαστος αυτός θεατράνθρωπος και άνθρωπος του πνεύματος, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προσπάθεια να το προσαρμόσουν στο σήμερα αλλά και την αίσθηση δικαίωσης για τη δουλειά αυτή, έτσι όπως προκύπτει από την αντίδραση του κοινού. Μίλησαν, επίσης, για το πως αυτή η παράσταση αποτυπώνει και τη σημερινή πραγματικότητα, σχολιάζοντας, ταυτόχρονα, το πως βιώνουν μέσα από το έργο αυτό, τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Στο κλείσιμο της εκπομπής, η Νικόλ Παπαδοπούλου παρουσίασε τις δικές της προτάσεις, στο πλαίσιο του πολιτιστικού ενθέτου.

σχετικα ondemand