Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 14-2-2023

Καλεσμένοι στην εκπομπή της Τρίτης ήταν η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, οι οποίοι κλήθηκαν να σχολιάσουν θέματα της Επικαιρότητας, με βασικό άξονα την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Στη δεύτερη ώρα, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, με την οποία μιλήσαμε για τις κινητοποιήσεις τους, με αφορμή την ψήφιση νόμου για τη μετατροπή πέντε μεγάλων μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Λίγο πριν τις 11:30, η εκπομπή φιλοξένησε τον δημιουργό και σκηνοθέτη της παράστασης “Δια μίαν ανάμνησιν”, Παναγιώτη Λιαρόπουλο, που παίζεται στο Θέατρο Μπέλλος, και ολοκληρώνεται με τρεις παραστάσεις, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ και την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ. Η παράσταση υλοποιείται στα πλαίσια του “ECHO III – For Memory’s Sake“, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα τoυ μη κυβερνητικού οργανισμού “Inter Alia” και πραγματεύεται το προξενιό, το γάμο και την πυρηνική οικογένεια  στα Βαλκάνια. Στη σκηνή  ανεβαίνουν ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία, όπου παρουσιάζουν μια συλλογική, πολυπολυτισμική εμπειρία βασισμένη σε μαρτυρίες, στην παράδοση, αλλά και στην καλλιτεχνική αντίληψη των νέων ανθρώπων πάνω στον έρωτα, την οικογένεια και το καθήκον. Το κείμενο της παράστασης έχει διαμορφωθεί με βάση συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν βιώσει το προξενιό είτε προσωπικά είτε ως παιδιά αντίστοιχων γάμων είτε ως προξενητές/προξενήτρες είτε ως μέλη μιας κοινωνίας στην οποία ο γάμος από προξενιό ήταν η συνήθης πρακτική. Η παράσταση παρουσιάζεται σε τέσσερις γλώσσες : Ελληνικά, Αλβανικά, Ρουμάνικα και Βουλγάρικα. με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπέρτιτλους και είναι προσβάσιμη σε κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και την Αθλητική Επικαιρότητα με τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη στο στούντιο.

σχετικα ondemand