Ώρα Ελλάδας Νικόλας Αγγελίδης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η ζωή, το έργο και η παρακαταθήκη του Γιώργη Βαρλάμου | 31.01.2024

Ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους – χαράκτες του τόπου μας είναι ο Γιώργης Βαρλάμος. Έζησε μια ζωή γεμάτη δημιουργία, αναζητήσεις και αγώνες για ταξική δικαιοσύνη. Φεύγοντας το 2013, άφησε το εργαστήρι, τη δουλειά του, όλο του το έργο και τη σκέψη… στο ΚΚΕ, ζητώντας να μπορέσει κάποια μέρα να λειτουργήσει ως χώρος αρχείου και εκπαίδευσης νέων εικαστικών καλλιτεχνών… Εδώ και μερικές ημέρες άνοιξε τις πύλες της μια έκθεση των έργων του κορυφαίου ζωγράφου – χαράκτη, ελεύθερη για το κοινό.

Η Εύα Μελά, ζωγράφος και χαράκτρια και η ίδια, μαθήτρια του Γιώργη Βαρλάμου, υπεύθυνη του χώρου Πολιτισμού “Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου” και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και η Μυρτώ Πετάση, ιστορικός τέχνης που εργάζεται στο “Εργαστήρι”, φιλοξενούνται στην εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ και τον Νικόλα Αγγελίδη. Μέσα από τη συζήτηση μας στη συχνότητα της “Φωνής της Ελλάδας” μαθαίνουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το έργο, τη ζωή και τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο αξέχαστος ζωγράφος, χαράκτης, αγωνιστής.

σχετικα ondemand