Ο Ποιητής της Εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η ποιήτρια της εβδομάδας: Εύα Μοδινού | 16.03.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας» και «Η ποιήτρια της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς.
Οι ίδιοι οι ποιητές και οι ποιήτριες επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.



Η εβδομάδα από 11/03/2024 έως 17/03/2024 είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Εύα Μοδινού.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 19:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 19:00 ώρα Ελλάδας.


Η Εύα Μοδινού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάστηκε ως αρχιτέκτων-μηχανικός. Στον χώρο της ποίησης πρωτοεμφανίσθηκε το 2001 από τις εκδόσεις Εριφύλη του Χρήστου Δάρρα, με την ποιητική συλλογή: Στιχομυθία. Ακολούθησαν από τον ίδιο εκδοτικό οίκο οι συλλογές: Το Κοίλο της Σιωπής, 2003, Εκεί που Τελειώνει… Πρώτο Τετράδιο, 2005, Εκεί που Τελειώνει… Δεύτερο Τετράδιο, 2005. Το 2012 από τις Εκδόσεις των Φίλων εκδόθηκε η ποιητική σύνθεση μεγάλης έκτασης: Για Πάντα – ποίηση σε επτά πράξεις. Ακολούθησαν από τις Εκδόσεις Γκοβόστη οι ποιητικές συνθέσεις: Η ηλικία της πέτρας, 2017,ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – Ο κύκλος των ωρών, 2022. Η πρώτη κριτική παρουσίαση της ποίησής της έγινε από τον Βαγγέλη Ψυρράκη στο Τρίτο Πρόγραμμα, το 2001 («Στιχομυθία»). Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Η δεύτερη («Το κοίλο της σιωπής») από τον Στράτο Στασινό επίσης στο Τρίτο Πρόγραμμα, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία τη συλλογή της σ’ ένα βιβλιοπωλείο. Ακολούθησαν κι άλλες τέτοιες ευτυχείς συγκυρίες στο ραδιόφωνο καθώς και σε έντυπα μέσα. Δημοσιεύει ποιήματα, δοκίμια, διηγήματα και άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Για την ποίησή της έχουν γραφτεί κριτικές σε εφημερίδες και περιοδικά. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά. Ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης του 2023. Στο Διαδίκτυο διατηρεί την ιστοσελίδα: www.evamodinou.gr

σχετικα podcasts