Ο Ποιητής της Εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η ποιήτρια της εβδομάδας: Χλόη Κουτσουμπέλη | Τετάρτη 14.02.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας» και «Η ποιήτρια της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές και οι ποιήτριες επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.
Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από 12/02/2024 έως 18/02/2024 είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ερμιόνη Κατσίγιαννη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 19:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Η Χλόη Κουτσουμπέλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962, τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δούλεψε στον τραπεζικό τομέα. Εξέδωσε την πρώτη ποιητική της συλλογή στα είκοσι δύο της και μέσα στη σαραντάχρονη πορεία της στα γράμματα εκδόθηκαν άλλες εννέα ποιητικές συλλογές, ενώ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα η ενδέκατη από τις εκδόσεις Πόλις, τρία μυθιστορήματα και δύο θεατρικά έργα. H συλλογή της ΟΙ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΓΗΣ, εκδόσεις Γαβριηλίδης 2016 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης του 2017. Επίσης δύο ακόμα ηλεκτρονικές συλλογές της με τίτλο ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ και Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με φωτογραφίες του Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλου. Το θεατρικό της έργο με τίτλο ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡ παίχτηκε το 2014 στο θέατρο Αγορά στην Πάτρα. Το 2020 από τον εκδοτικό οίκο ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ στη Σεβίλλη κυκλοφόρησε μία συλλογή αρχαιόθεμων ποιημάτων με τίτλο ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΞΕΧΝΑΕΙ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ μεταφρασμένη στα Ισπανικά από τον ΧΟΣΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΟΡΕΝΟ ΧΟΥΡΑΔΟ. Το 2020 κυκλοφόρησε μία μελέτη του έργου της από τις εκδόσεις Ρώμη με τίτλο Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΥΘΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΛΟΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ από την φιλόλογο και ποιήτρια Αγγελική Μαυρουδή και πρόσφατα εκδόθηκε ένας τόμος με επιστημονικά μελετήματα για το έργο της από τον Φιλολογικό Όμιλο Θεσσαλονίκης στις εκδόσεις Γράφημα.

σχετικα podcasts