Ο Ποιητής της Εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο ποιητής της εβδομάδας: Θάνος Γώγος | Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας» και «Η ποιήτρια της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές και οι ποιήτριες επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.  Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από 23/10/23 έως 29/10/2023  είναι αφιερωμένη στον ποιητή Θάνο Γώγο
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα

Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Θάνος Γώγος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Είναι ποιητής, εκδότης, οργανωτής πολιτιστικών δρώμενων, και έχει ακτιβιστική δράση γύρω από τα δικαιώματα των συγγραφέων. Είναι ο ιδρυτής του εκδοτικού οίκου Θράκα, και συνιδρυτής και διευθυντής του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης, υπεύθυνος προγράμματος για το λογοτεχνικό σπίτι της Λάρισας Λογοτεχνική Γωνία, και ένας από τους συνδιοργανωτές του διεθνούς προγράμματος διαμονών για συγγραφείς “Το καταφύγιο του Οδυσσέα”.
Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές. Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά, και έχουν μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες. Η συλλογή
του “Γλασκώβη” έχει εκδοθεί στα κροατικά , ενώ επιλογή ποιημάτων του έχει εκδοθεί και στα τουρκικά. Τα ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλά φεστιβάλ και εκθέσεις βιβλίου εντός Ελλάδας αλλά και διεθνώς. Είναι μέλος του Κύκλου ποιητών καθώς και του PEN Ελλάδας.

σχετικα podcasts