Ο Ποιητής της Εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο ποιητής της εβδομάδας: Αντώνης Ζαΐρης | Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας» και «Η ποιήτρια της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές και οι ποιήτριες επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.  Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από 11/09/23 έως 17/09/2023 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Αντώνη Ζαΐρη.
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα

Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Αντώνης Ζαΐρης γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή, με ειδίκευση στο Λιανικό εμπόριο. Έχει εμπειρία 35 χρόνων ως Γενικός Διευθυντής σε διάφορες Πολυεθνικές και Ελληνικές Εταιρείες ενώ έχει υπηρετήσει το Δημόσιο Μάνατζμεντ μέσα από διάφορες θέσεις. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς επίσης στα Πανεπιστήμια Τιράνων, Πράγας και Βερολίνου. Έχει εκδώσει 3 ποιητικές συλλογές, την “Ανήσυχη περιπλάνηση”(εκδ. Γαβριηλίδης), τη συλλογή “όπου να ‘ναι” (εκδ. ηδυέπεια) και τελευταία τη “Σκάλα μνήμης” (εκδ. ενύπνιο) και το φιλοσοφικό δοκίμιο “Παγωμένος Χρόνος”(εκδ. Θερμαΐκός). Επιπλέον έχει συγγράψει 20 βιβλία, 3 από αυτά στην Αγγλική γλώσσα, με αντικείμενο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το Μάρκετινγκ, τις Πωλήσεις και την Επιχειρησιακή Επικοινωνία. Σήμερα είναι Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις στη Κύπρο και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος στον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος).

σχετικα podcasts