Ο Ποιητής της Εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο ποιητής της εβδομάδας: Δημήτρης Πέτρου | Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Αφιερωμένη στον ποιητή Δημήτρη Πέτρου, είναι η εβδομάδα 08/05/2023 έως 14/05/2023.

Ο Δημήτρης Πέτρου γεννήθηκε το 1970 στη Δράμα και ζει στην Αθήνα. Το 2013 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του με τίτλο Α’ Παθολογική. Το 2016 εκδόθηκε η δεύτερη ποιητική συλλογή του με τίτλο Χωματουργικά (υποψήφια βραβείου ποίησης στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο αναγνώστης») και το 2018 η ποιητική συλλογή Μόρα, και οι τρεις από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος. Το 2022 εκδίδεται από τις εκδόσεις Πόλις το τέταρτο βιβλίο του,η ποιητική σύνθεση Εικοστός κόσμος (βραβείο ποίησης ηλεκτρονικού περιοδικού «Χάρτης»). Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά της χώρας (Εντευκτήριο, Ποιητική, Τα ποιητικά κλπ.) και έχουν μεταφραστεί και ανθολογηθεί στη Γερμανία και στη Φινλανδία. Επίσης ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Σερβικά και στα Τουρκικά.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί  επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.  Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.
Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» στέλνεται στις έδρες νεοελληνικών σπουδών, σε όλο τον κόσμο.
Μουσική επιμέλεια και σύνθεση: Μαρία Ρεμπούτσικα

Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 22:00 ώρα

σχετικα podcasts