Ο Ποιητής της Εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο ποιητής της εβδομάδας: Αντώνης Τσόκος | Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Ο Αντώνης Τσόκος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Σουίνγκ με τ’ άστρα». Ακολούθησαν οι συλλογές «Ένα ποτήρι ακόμη, Τσαρλς», «Ώρες πληθυντικής αϋπνίας», «Απ’ την Εμμανουήλ Μπενάκη ως τα μεσάνυχτα», επίσης από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Ποιήματά έχουν μεταφραστεί στα Γερμανικά ενώ έχουν συμπεριληφθεί σε αρκετές ανθολογίες. Από το 2016 διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Μονόκλ. Το φθινόπωρο του 2021 δημιούργησε το ομώνυμο βιβλιοπωλείο στην οδό Φειδίου 11, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί  επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.  Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.
Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» στέλνεται στις έδρες νεοελληνικών σπουδών, σε όλο τον κόσμο.
Μουσική επιμέλεια και σύνθεση: Μαρία Ρεμπούτσικα

Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 22:00 ώρα

σχετικα podcasts