Ο Ποιητής της Εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Ο ποιητής της εβδομάδας”: Ο Χάρης Ψαρράς | Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Ο Χάρης Ψαρράς (Αθήνα, 1982) έχει εκδώσει πέντε ποιητικά βιβλία. Έχει, επίσης, συνεκδώσει δύο συλλογικά έργα. Έχει, κατά καιρούς, δημοσιεύσει ποιήματα, δοκίμια, μεταφράσεις και αφηγήματα σε περιοδικές εκδόσεις και συλλογικούς τόμους. Μεταφράσεις ποιημάτων του έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και περιοδικά σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Οξφόρδης και Εδιμβούργου. Εργάστηκε στα Πανεπιστήμια Εδιμβούργου, Καίμπριτζ, και Σαουθάμπτον, όπου υπηρετεί ως αναπληρωτής καθηγητής στη Νομική Σχολή.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί  επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» στέλνεται στις έδρες νεοελληνικών σπουδών, σε όλο τον κόσμο. Η εβδομάδα 16/01/2023 έως 22/01/2023 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Χάρη Ψαρρά.Παρουσίαση: Χάρης Ψαρράς

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 22:00 ώρα Ελλάδας.


σχετικα podcasts