Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” με τη Βασιλική Ράπτη από τη Βοστώνη | 29.01.24

Στην εκπομπή είναι καλεσμένη η Δρ. Βασιλική Ράπτη από τη Βοστώνη. Αφορμή για αυτή τη ραδιοφωνική συνομιλία είναι το βιβλίο που επιμελήθηκε η ίδια “Σκόρπια ζωή. Αφηγήσεις μιας Ελληνίδας του Μπρούκλυν” της Σοφίας Παπανικολάου, με ιστορίες από την καθημερινότητά της στην Αμερική.


Η Βασιλική Ράπτη είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Φιλολογίας, με έμφαση στο Θέατρο, του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σαιντ Λούις. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, καθώς και ποιήτρια. Συνιδρύτρια και πρόεδρος του Σεμιναρίου Ludics του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών Mahindra στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου δίδαξε ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία, θέατρο και κινηματογράφο κατά τα έτη 2008-2016 και όπου ίδρυσε επίσης και το Εργαστήριο Advanced Training in Greek Poetry Translation and Performance. Σήμερα διδάσκει παγκόσμια λογοτεχνία και παραστατικές τέχνες στο Emerson College της Βοστώνης και είναι ιδρύτρια και διευθύντρια της ερευνητικής ομάδας Citizen TALES Commons (www.citizentales.org).

σχετικα ondemand