Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Αγωνία από τους Έλληνες του Μονάχου για το σχολικό συγκρότημα “Αριστοτέλης” | 18.12.23

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά από το Μόναχο της Γερμανίας η κα. Μαρία Μπάκου, πρόεδρος της μετασχολικής φροντίδας του ελληνικού σχολικού συγκροτήματος “Αριστοτέλης” και μίλησε για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ανανέωση του μισθωτηρίου του κτιρίου.
Υπενθυμίζεται ότι γονείς, μαθητές και καθηγητές έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες από την προηγούμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, καθώς δεν έχει προχωρήσει η επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου ενοικίασης των εγκαταστάσεών του.
Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου έξω από το προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο της Γερμανίας.
Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα φοιτούν περίπου 700 μαθητές αφού στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο, το 4ο Δημοτικό σχολείο και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας. Η αγωνία των γονέων και μαθητών είναι μεγάλη με δεδομένο το
γεγονός, ότι έζησαν ήδη πολύ πρόσφατα το κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου “Πυθαγόρας”.

σχετικα ondemand