Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Επετειακές εκδηλώσεις για την Κάλλας στο Μιλάνο και στο Τορίνο | 11.12.23

Ο Δεκέμβριος του 2023 κλείνει με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τη ντίβα της όπερας, αφού στις 2 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.
Στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” της “Φωνής της Ελλάδας” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος φιλοξενήθηκαν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μιλάνου κα. Σοφία Ζαφειροπούλου με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, στην οποία συμμετείχαν λυρικοί ερμηνευτές σοπράνο και τενόροι από διάφορα σημεία του πλανήτη, αφιλοκερδώς. Η συναυλία χειροκροτήθηκε από το φιλόμουσο κοινό και προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση της Ιταλίας. Η κα. Ζαφειροπούλου μίλησε ακόμη για την αγάπη που τρέφουν οι Ιταλοί για την Κάλλας, την οποία αποκαλούσαν La divina καθώς και για τη Σκάλα του Μιλάνου, που αποτέλεσε θέατρο των θριάμβων της μοναδικής ελληνίδας ερμηνεύτριας.


Παράλληλα, στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και η πρόεδρος του παραρτήματος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού (ΕΙΠ) στην Τεργέστη, κα. Αλίκη Κεφαλογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στο δεκαήμερο αφιέρωμα για τη Μαρία Κάλλας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Τορίνο από το πανεπιστήμιο της πόλης.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος αυτού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου μια εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα του ΕΙΠ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τορίνο.
Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας και στον έναν χρόνο από τον θάνατο της Ειρήνης Παππά. Μια πρωτοβουλία της λυρικής τραγουδίστριας Μαρίας Μητσοπούλου.

σχετικα ondemand