Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι “Κουβέντες μακρινές”… στην Αγγλία και στις Κάννες | 29.05.23

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου η εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” ταξίδεψε νοερά στην Αγγλία. Καλεσμένη στην εκπομπή ήταν η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Αναστασία Ρεβή. Η κα. Ρεβή είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Theatre Lab Company που εδρεύει στο Λονδίνο από το 1997 και παρουσιάζει ελληνικά κατά βάση θεατρικά έργα στην αγγλική γλώσσα προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό στο λονδρέζικο κοινό. Αφορμή για τη συνέντευξη είναι το Φεστιβάλ Νέων Ελληνικών Θεατρικών Έργων Praxis 8, όπου θα παρουσιαστούν στα ελληνικά, με αγγλικούς υπέρτιτλους, οκτώ σύγχρονα ελληνικά θεατρικά έργα, στην Οξφόρδη το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023.
Ακόμη, στην εκπομπή είναι καλεσμένη η ηθοποιός Ελπίδα Σταθάτου που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Η Ελπίδα Σταθάτου είναι ιδρυτικό μέλος της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας “Breaking through the lens” που αγωνίζεται για την ισότητα των φύλων και την προώθηση των γυναικών στον κλάδο του κινηματογράφου και διοργάνωσε την εκδήλωση “Activating Change” στο Φεστιβάλ των Καννών.

σχετικα ondemand