Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” στην Πόλη και στη Βιέννη | 13.12.22

Ένα νοερό ταξίδι πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στη Βιέννη. Φιλοξενούμενη στην εκπομπή ήταν η ερευνήτρια λαογραφίας και συγγραφέας Σούλα Μπόζη που βραβεύτηκε πρόσφατα για την προσφορά της στη διάσωση της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας των ρωμιών της Πόλης και της Μικράς Ασίας. Η κα. Μπόζη συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για τις εκθέσεις που διοργάνωσε για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και για το βιβλίο της “Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης. Κοινότητα Σταυροδρομίου – Πέραν” που επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος με νέο υλικό. Ακόμη, “έστρωσε” το χριστουγεννιάτικο τραπέζι όπως στρωνότα στην Κωνσταντινούπολη από τις ρωμιές νοικοκυρές.
Ακόμη, στην εκπομπή μίλησε από την παγωμένη Αυστρία η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βιέννης κα. Ζωγραφιά Πιπίνου που αναφέρθηκε στις δράσεις του παραρτήματος αλλά και στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία «ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» που πραγματοποιείται στις 15 Δεκεμβρίου 2022, στις 18:30 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στη Βιέννη για φιλανθρωπικό σκοπό.

σχετικα ondemand