Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” με τον βραβευμένο Δρ. Βασίλη Φθενάκη από τη Βαυαρία | 12.12.22

Το στούντιο της “Φωνής της Ελλάδας” φιλοξένησε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τον πολυβραβευμένο ειδήμονα προσχολικής εκπαίδευσης, κύριο Βασίλη Φθενάκη. Ο κος Φθενάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά το ενδιαφέρον του για την παιδαγωγική και την ψυχολογία τον οδήγησε στο Μόναχο της Γερμανίας από όπου έλαβε δύο διδακτορικούς τίτλους. Υπήρξε πολύ σημαντικό πρόσωπο στην αναδιάρθρωση της αντίληψης, αλλά και νομοθεσίας αναφορικά με την οικογένεια στην Γερμανία, ένα μοντέλο που υιοθετούν σήμερα όλο και περισσότερες χώρες και του οποίου ηγήθηκε και ηγείται ανεξαρτήτως της εκάστοτε ομοσπονδιακής γερμανικής κυβέρνησης.
Ο διακεκριμένος καθηγητής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Κουβέντες Μακρινές», όπου με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Γιάννη-Στέλιο Τζιρβελάκη συζήτησαν για τις πολύχρονες έρευνες και μελέτες που έχει διεξάγει για τον ρόλο της οικογένειας στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και για τον σημαντικό ρόλο της προσχολικής εκπαίδευσης καθώς και για το παρόν, το παρελθόν, αλλά και το μέλλον της εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Αναδιάρθρωση, ανατροπή και τα «πάνω-κάτω» που χρειάζονται να γίνουν τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην διαπαιδαγώγηση, ειδικά στο κομμάτι της προσχολικής ηλικίας. Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην επικαιρότητα, ο κος Φθενάκης σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στις Δομές για παιδιά στην πατρίδα μας και μίλησε για τους στόχους και την παιδαγωγική τακτική που θα πρέπει να διατηρούν.

σχετικα ondemand