Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Ιστορίες εκπατρισμού” στις κουβέντες μακρινές | 19.09.22

Καλεσμένος σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στη “Φωνή της Ελλάδος” και στην εκπομπή “κουβέντες μακρινές” ήταν ο δημιουργός της θεατρικής ομάδας “Playback Ψ” Λάμπρος Γιώτης.
Ο ψυχίατρος, δραματοθεραπευτής και σκηνοθέτης μίλησε στη Νατάσα Βησσαρίωνος και στον Γιάννη-Στέλιο Τζιρβελάκη για το ιδιαίτερο είδος θεάτρου playback, τη μετουσίωση των πραγματικών ιστοριών, αφηγούμενες από τους θεατές, σε παραστάσεις, τον συνδυασμό αυτού του είδους με τις ιστορίες Ελλήνων μεταναστών και προσφύγων και το βιβλίο στο οποίο έχει συλλεχθεί αυτή η αφήγηση – “Ιστορίες Εκπατρισμού, Προσωπικές αφηγήσεις και καταθέσεις ψυχής”. Το παρόν βιβλίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022, και ώρα 18:00 στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ. Στην εκπομπή μίλησε ακόμη ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ουγγαρίας, Σπύρος Αγκάρντι του οποίου η αφήγηση συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο, για την εμπειρία με την ομάδα του “Playback Ψ”, την ιστορία και την εξέλιξη των Ελλήνων της Ουγγαρίας, καθώς και τις συνθήκες ζωής και μετανάστευσης του “τότε” και του “τώρα”

σχετικα ondemand