Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η πρώην υπουργός παιδείας της Βικτώριας Τζένη Μικάκου στις “κουβέντες μακρινές”| 12.07.22

Την Τρίτη 12 Ιουλίου, στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» στη «Φωνή της Ελλάδας» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς η ομογενής πρώην υπουργός υγείας της Βικτώριας, κα.Τζένη Μικάκου.

Η κα. Μικάκου βρίσκεται στην Ελλάδα ως πρόεδρος του Εράνου που πραγματοποίησε η ελληνική παροικία της Αυστραλίας με την συνεργασία πολλών οργανισμών και ηγετικών προσωπικοτήτων της παροικίας για να βοηθήσουν τους χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα λόγω του πολέμου.  

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου,  όπως ανέφερε η κυρία Μικάκου θα παραδώσει το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί στο Εθνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και άλλα προγράμματα για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

«Ως παιδιά μεταναστών κατανοούμε πλήρως ότι δεν μπορείς να ορθοποδήσεις σε μία χώρα χωρίς να γνωρίζεις τη γλώσσα, για αυτό και θεωρούμε απαραίτητη την Ελληνομάθεια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες» δήλωσε η κα. Μικάκου.

Σημειώνεται ότι η κα. Μικάκου γεννήθηκε στη Μελβούρνη από Έλληνες γονείς και όπως τόνισε είναι υπερήφανη για την ελληνική καταγωγή της. Εργάστηκε 21 χρόνια ως βουλευτής, εκ των οποίων τα 6 κατείχε υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση της Βικτώριας. Είναι μάλιστα η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που ανέλαβε το αξίωμα του υπουργού στην Αυστραλία. Οι δεσμοί της με την ελληνική παροικία της Αυστραλίας είναι πολύ έντονοι και ισχυροί ακόμη και σήμερα που έχει εγκαταλείψει την καριέρα της ως πολιτικός.

Φωτογραφία: sbs.com.au

σχετικα ondemand