Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Σόνια Θεοδωρίδου: «Θα ήθελα να τραγουδήσω για τους Έλληνες του εξωτερικού»

Όταν ήταν 4 χρόνων άκουσε τη Μαρία Κάλλας στο ραδιόφωνο και αναφώνησε: «Εγώ έτσι θα γίνω». Ήταν η στιγμή που την καθόρισε στη ζωή της.

Η Σόνια Θεοδωρίδου τραγούδησε σε ηλικία 18 χρονών δίπλα στον Άστορ Πιατσόλα, έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου και έχει τραγουδήσει στα σημαντικότερα θέατρα παγκοσμίως: Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Τόκυο, Οδησσός, Λισαβόνα κ.α. αλλά και σε μικρά θέατρα καθώς και στις φυλακές ανηλίκων. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει κορυφαίους ρόλους όπερας αλλά και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Ζακ Μπρελ, μέχρι και την «Αχάριστη» του Βασίλη Τσιτσάνη. Ξεχωριστή στιγμή για τη διεθνούς φήμης σοπράνο ήταν η συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη και η «κόντρα» ερμηνεία της στην ταινία «Το μικρό ψάρι», ενώ όπως δήλωσε θέλει να πάρει ένα Όσκαρ! «Το λέω δυνατά μήπως και με ακούσει το σύμπαν» είπε με χαμόγελο στη «Φωνή της Ελλάδας» όπου ήταν καλεσμένη σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος.

Αφορμή για αυτή τη συνάντηση ήταν η συναυλία «Από τη Μεσόγειο ως τα πέρατα του κόσμου» που θα δώσει αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ με τραγούδια σε 11 γλώσσες από τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο.

«Έζησα στο εξωτερικό 40 χρόνια και ξέρω τι σημαίνει «Νόστος» για την πατρίδα. Για μία Ελλάδα που βεβαίως την έχουμε κάπως στο νου μας και όταν ερχόμαστε εδώ διαφέρει… αλλά την κουβαλούμε μέσα μας οι Έλληνες όπου κι αν πάμε…» ανέφερε η κα. Θεοδωρίδου.

«Είμαι πόντια από τη μάνα μου και από τον πατέρα μου έχω καταγωγή από τη Θράκη και την Κωνσταντινούπολη. Η κινητήρια δύναμη της καριέρας, της επιτυχίας και της ζωής μου είναι οι ρίζες μου. Αν δεν είχα αυτές τις ρίζες, δεν θα ήμουν ένα δέντρο που όταν το κουνάς δεν πέφτει… Ο Έλληνας δεν είναι ένα απλό όνομα, είναι ιδιότητα….» είπε χαρακτηριστικά η διεθνούς φήμης σοπράνο.

Η κυρία Θεοδωρίδου με αυθορμητισμό μίλησε για τα 40 χρόνια που έζησε μακριά από την πατρίδα και δε δίστασε να εξομολογηθεί ότι τα πρώτα χρόνια στο εξωτερικό ήταν πολύ δύσκολα. Μίλησε για τις στιγμές εκείνες στην καριέρα της που ακόμη και σήμερα όταν τις θυμάται συγκινείται, για τον έρωτα, για τη μουσική που είναι η ζωή της, για τα άμεσα σχέδιά της αλλά και για τα όνειρά της για το μέλλον.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand