Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Bouboulina: untold” Έλληνες από το Λονδίνο ανεβάζουν παράσταση για τη Μπουμπουλίνα στην Αθήνα

Η θεατρική ομάδα “Too Soon Theatre Company” από το Λονδίνο έρχεται στην Αθήνα όπου θα παρουσιάσει την παράσταση “Bouboulina: untold” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Off- off Athens” στο Θέατρο Επί Κολωνώ την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20.15 και στις 22.00 και το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 22.00.

Οι τρεις βασικοί συντελεστές της παράστασης, φιλοξενήθηκαν στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και μίλησαν για την παράσταση, για την επιλογή να την παρουσιάσουν στην Αθήνα, αλλά και για τη ζωή τους στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το κείμενο έγραψε ο Μιχάλης Δαρνάκης, που παίζει στην παράσταση, τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η Ουρανία Παπανικολάου ενώ τη Λασκαρίνα υποδύεται η Αναστασία Ρεβή.

Σημειώνεται ότι η Αναστασία Ρεβή είναι σκηνοθέτης και επικεφαλής της θεατρικής ομάδας του Λονδίνου “Theatre Lab Company” που εδώ και είκοσι χρόνια ανεβάζει ιδιαίτερες και ξεχωριστές παραστάσεις που έχουν αγαπηθεί από το θεατρόφιλο κοινό αλλά και τους κριτικούς της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η Ουρανία Παπανικολάου και ο Μιχάλης Δαρνάτης

Η Ουρανία Παπανικολάου και ο Μιχάλης Δαρνάκης μετανάστευσαν στο Λονδίνο την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας, τη δεκαετία του 2010 και όπως ανέφερε η Ουρανία Παπανικολάου: “Εδώ το θέατρο είναι μία βιομηχανία, πρέπει να ανοίξεις μια πορτούλα για να μπεις σε αυτή τη βιομηχανία. Αλλά το καλό είναι ότι δεν έχουν μόνο έναν τρόπο για να γίνουν τα πράγματα αλλά είναι ανοικτοί και σε άλλους τρόπους και αν δουν μια αξία στον τρόπο σου, τον δέχονται. Οπότε αφού σπούδασα θέατρο εδώ, πλέον έχω μπει σε μια σειρά…”

Είναι το 6ο θεατρικό έργο του Μιχάλη Δαρνάκη, ο οποίος εργαζόταν αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη ως ηθοποιός και συγγραφέας πριν αποφασίσει να μεταναστεύσει στο Λονδίνο.
Όπως είπε “Όλα άρχισαν για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Σκεφτόμασταν ότι θέλαμε και εμείς να συνεισφέρουμε. Δεν μας ενδιέφερε να κάνουμε ένα μουσειακού είδους έργο, που θα μιλούσε μόνο για τον πόλεμο και την ιστορία της Ελλάδας. Κάναμε λοιπόν ένα έργο που φωτίζει τη γυναικεία φύση μιας σπουδαίας ηρωίδας της Μπουμπουλίνας και να βγάλει στην επιφάνεια ποια ήταν πριν από τον πόλεμο. Τι την έκανε να γίνει η Μπουμπουλίνα της Επανάστασης”.

Η Αναστασία Ρεβή που υποδύεται τη Μπουμπουλίνα

 

“Είναι μεγάλη τιμή να ερμηνεύσω τη Λασκαρίνα Πινότση, μετονομαζόμενη Μπουμπουλίνα, όχι μόνο για τους λόγους που ξέρουμε από τα σχολικά χρόνια αλλά γιατί μου αρέσει να ερμηνεύω διαφορετικές γυναίκες… Παλιότερα όταν ένα κορίτσι έλεγε τη γνώμη του και αντιστεκόταν τη λέγαμε “Μπουμπουλίνα” χρησιμοποιώντας τη λέξη λίγο ατιμωτικά, ότι κάνει και λέει περισσότερα από όσα της αναλογούν….ο τίτλος αυτός (η “Μπουμπουλίνα”) είναι τίτλος τιμής όχι μόνο γιατί έβγαινε στη μάχη και πολεμούσε ισάξια με τους άντρες, όχι μόνο γιατί ήταν καπετάνισσα και είχε δικό της στόλο αλλά και γιατί ήρθε η στιγμή να αντιληφθούμε ότι οι γυναίκες έχουν την ίδια ικανότητα και δύναμη με τους άντρες…” ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναστασία Ρεβή που ερμηνεύει τη Μπουμπουλίνα.

σχετικα ondemand