Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” της Τρίτης 17 Μαΐου 2022

Με τους ξενιτεμένους μας όπου γης, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, συγγραφείς καθώς και με τους εκπροσώπους των ομογενειακών φορέων, συνομιλεί η Νατάσα Βησσαρίωνος, από Δευτέρα έως Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στη «Φωνή της Ελλάδας», ανταλλάσσοντας «Κουβέντες μακρινές».

Οι Έλληνες του εξωτερικού, προσπαθούν να διατηρήσουν την ελληνική λαλιά, τα ήθη και τα έθιμα, την ταυτότητά τους και συγχρόνως, ως πολίτες του κόσμου, προβάλλουν την πατρίδα μας μέσα από τις ποικίλες δράσεις τους.

Η εκπομπή εστιάζει στα σημαντικότερα νέα του Απόδημου Ελληνισμού και παρουσιάζει τις δραστηριότητες, τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τα όνειρα των Ελλήνων όπου γης.

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στην εκπομπή μίλησε τηλεφωνικώς ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) κ. Βασίλης Μωυσίδης, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου. Ο κ. Μωυσίδης αναφέρθηκε στις δράσεις και τους στόχους του παγκοσμίου οργάνου, που αποσκοπούν στην διατήρηση της ταυτότητας των Ποντίων και στην προβολή και διάσωση του ποντιακού πολιτισμού, της διατροφής και της διαλέκτου. Όπως ανέφερε, στόχος της ΔΙΣΥΠΕ είναι να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων από όσα περισσότερα κράτη γίνεται με απώτερο στόχο να αναγνωριστεί και από την Τουρκία. “Ένα συγνώμη ζητούμε από την Τουρκία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσίδης.

σχετικα ondemand