Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας Αντ. Τσουρδαλάκης στη “Φωνή της Ελλάδας”

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 η εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, φιλοξένησε τηλεφωνικώς από τη μακρινή Μελβούρνη τον πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη.

Ο κ. Τσουρδαλάκης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις για την 81η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, που ήδη έχουν ξεκινήσει από το Σίδνεΰ και την Καμπέρα και θα συνεχιστούν στη Μελβούρνη και στο Ντάργουϊν τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε, αντιπροσωπεία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται ήδη στην Αυστραλία για τις εκδηλώσεις που προσελκύουν και πολλούς Αυστραλούς, απογόνους ανθρώπων που είχαν πολεμήσει στη “Μάχη της Κρήτης” και νιώθουν ότι είναι και ένας δικός τους εορτασμός. Σημειώνεται, ότι στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τιμηθούν οι τέσσερις εναπομείναντες βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης, που μένουν στην Αυστραλία.

Ο κ. Τσουρδαλάκης μίλησε ακόμη για το ενδιαφέρον των νέων Κρητών που είναι μεγάλο. “Τα ηνία των έντεκα κρητικών συλλόγων που είναι μέλη της Ομοσπονδίας μας, έχουν περάσει πλέον στα χέρια της 2ης και σε πολλές περιπτώσεις της 3ης γενιάς. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις της Ομοσπονδίας από τους νέους κρητικής καταγωγής όπως επίσης και για την κρητική διατροφή που είναι διάσημη για τη νοστιμιά και τη συμβολή της στη μακροζωΐα” ανέφερε ο κ. Τσουρδαλάκης, τονίζοντας όμως ότι η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα, οι νέοι δεν αντάμωναν στους συλλόγους και τώρα πρέπει να τους κερδίσουν και πάλι…

Ο κ. Τσουρδαλάκης αναφέρθηκε ακόμη στην ιστορία της κρητικής μετανάστευσης στη μακρινή Αυστραλία καθώς και στο βιβλίο που ετοιμάζει ο πατέρας του για τους πρώτους Κρήτες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία το 1848. Βιβλίο που θα εκδοθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στα τέλη του 2022.

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2023, ενώ το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών στο Λασίθι. Ακόμη, σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα φιλοξενηθούν νέοι κρητικής καταγωγής από την Αυστραλία στη Μεγαλόνησο.

σχετικα ondemand