Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” της Δευτέρας 16 Μαΐου 2022

Με τους ξενιτεμένους μας όπου γης, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, συγγραφείς καθώς και με τους εκπροσώπους των ομογενειακών φορέων, συνομιλεί η Νατάσα Βησσαρίωνος, από Δευτέρα έως Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στη «Φωνή της Ελλάδας», ανταλλάσσοντας «Κουβέντες μακρινές».

Οι Έλληνες του εξωτερικού, προσπαθούν να διατηρήσουν την ελληνική λαλιά, τα ήθη και τα έθιμα, την ταυτότητά τους και συγχρόνως, ως πολίτες του κόσμου, προβάλλουν την πατρίδα μας μέσα από τις ποικίλες δράσεις τους.

Η εκπομπή εστιάζει στα σημαντικότερα νέα του Απόδημου Ελληνισμού και παρουσιάζει τις δραστηριότητες, τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τα όνειρα των Ελλήνων όπου γης.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου η εκπομπή “Κουβέντες μακρινές» φιλοξένησε τηλεφωνικώς από τη μακρινή Μελβούρνη τον πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκη.
Ο κ. Τσουρδαλάκης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις για την 81η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, που ήδη έχουν ξεκινήσει από το Σίδνεΰ, την Καμπέρα και θα ακολουθήσουν στη Μελβούρνη και στο Ντάργουϊν.
Μίλησε ακόμη για τις δράσεις της Ομοσπονδίας, που περιλαμβάνει το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2023, καθώς και για το μεγάλο αντάμωμα των Κρητών που θα πραγματοποιηθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών το καλοκαίρι του 2023 στο Λασίθι. Αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία που έχει η Ομοσπονδία με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και το πρόγραμμα φιλοξενίας νέων από την Αυστραλία, κρητικής καταγωγής στη Μεγαλόνησο.

σχετικα ondemand