Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Βρυξέλλες: Η ελληνική θεατρική ομάδα «Θέσπις» γιορτάζει τα 20 χρόνια της

Με μία εμβληματική παράσταση γιορτάζει τα 20 χρόνια στο «σανίδι» η ελληνική θεατρική ομάδα «Θέσπις» που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για τον «Καποδίστρια» του Ν. Καζαντζάκη που παρουσιάζεται από σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου έως και την Κυριακή 15 Μαΐου στο θέατρο Comédie Royale Claude Volter.
Ο σκηνοθέτης και πρόεδρος του θιάσου «Θέσπις» κ. Αριστείδης Λαυρέντζος φιλοξενήθηκε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και μίλησε για τη συγκεκριμένη παράσταση αλλά και για την πορεία του θιάσου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της 20ετίας ο ελληνικός θίασος των Βρυξελλών «Θέσπις» έχει ανεβάσει 29 παραστάσεις από το ελληνικό και παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο. Ανάμεσά τους, θεατρικά έργα των Καμπύση, Τερζάκη, Καζαντζάκη, Ποντίκα αλλά και των Ρακίνα, Ουάιλντερ, Σαίξπηρ, Ουάιλντ, Τσέχοφ, Ντύρενματ κ.λ.π.

«Το 2009, για πρώτη φορά αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε υπέρτιτλους στα αγγλικά και στα γαλλικά συνήθως. Αυτό γίνεται και στον «Καποδίστρια» και κατά κάποιον τρόπο έχουμε έτσι και την πρώτη μετάφραση του έργου του Καζαντζάκη στα γαλλικά. Το 1/3 του κοινού μας είναι συνήθως άλλων εθνικοτήτων». Η επιλογή του έργου έγινε για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αλλά η πανδημία δεν επέτρεψε να παρουσιάσουμε το έργο το 2021…» ανέφερε ο κ. Λαυρέντζος ενώ συμπλήρωσε ότι σκοπός του θιάσου “Θέσπις” είναι η παράσταση να ταξιδέψει στην πατρίδα!

Σημειώνεται, ότι οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν 20 ηθοποιούς από 9 έως 86 ετών, ξεχωριστά κοστούμια που μεταφέρθηκαν από βεστιάριο στην Αθήνα ενώ στον “Καποδίστρια” συμμετέχει η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand