Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Συνδέοντας μνημεία των Ποντίων από το Μόναχο μέχρι την Καβάλα, πάνω σε… δύο ρόδες

Στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς, σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου, από την Αυστρία, όπου βρισκόταν κοντά στον Δούναβη, ο κ. Χρόνης Μυλωνάς.

Ο κ. Μυλωνάς είχε την πρωτοβουλία και την ιδέα να συμβάλλει με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο στην επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων καθώς και στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Θέλησε να συνδέσει τέσσερις τόπους που υπάρχουν μνημεία που είναι αφιερωμένα στους Πόντιους και στους Μικρασιάτες με έναν αθλητικό τρόπο…Θα ταξιδέψει από το Μόναχο μέχρι την Καβάλα, με ποδήλατο, τρέχοντας και κολυμπώντας!

O κ. Χρόνης Μυλωνάς με τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και τον κ. Γεώργιο Κυριακού, μπροστά στο Μνημείο στο Μόναχο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς στη Νατάσα Βησσαρίωνος, ξεκίνησε τη Δευτέρα 9 Μαΐου, από το Μόναχο και συγκεκριμένα από την ενορία των Αγίων Πάντων, τιμώντας το μνημείο των Ποντίων που υπάρχει εκεί και στην πορεία θα συνεχίσει μέσω Αυστρίας, Σλοβενίας, Σερβίας και Βορείας Μακεδονίας για τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, από τη Θεσσαλονίκη σκοπεύει να φτάσει στη Θεσσαλονίκη τρέχοντας!
Στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το μνημείο της Μικρασιατικής Καταστροφής κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα και μετά θα συνεχίσει τη διαδρομή του, τρέχοντας με προορισμό την Πλατεία Γενοκτονίας Ποντίων και Μικρασιατών στο Κοκκινόχωμα Καβάλας. Τέλος, από το Παληό Καβάλας, «αν όλα πάνε καλά» όπως είπε, θα κολυμπήσει μέχρι την πόλη της Καβάλας που είναι το Ηρώον, το μνημείο του Πόντιου Μαχητή και της Γενοκτονίας. Σκοπός του είναι να βρίσκεται στην Καβάλα στις 19 Μαΐου 2022, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο κ. Μυλωνάς διανύει με το ποδήλατο από νωρίς το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, τα μεσάνυχτα, περισσότερα από 200 χιλιόμετρα.
Όπως ανέφερε στη «Φωνή της Ελλάδας» πιστεύει ότι «με τη δύναμη των φίλων και όσων τον στηρίζουν θα τα καταφέρω… ο αθλητισμός είναι το χόμπι μου… όση προπόνηση και να κάνεις, δεν μπορείς να τα καταφέρεις αν δεν υπάρχει θέληση!»

σχετικα ondemand