Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” της Τετάρτης 11.05.22

Με τους ξενιτεμένους μας όπου γης, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, συγγραφείς καθώς και με τους εκπροσώπους των ομογενειακών φορέων, συνομιλεί η Νατάσα Βησσαρίωνος, από Δευτέρα έως Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στη «Φωνή της Ελλάδας», ανταλλάσσοντας «Κουβέντες μακρινές».
Οι Έλληνες του εξωτερικού, προσπαθούν να διατηρήσουν την ελληνική λαλιά, τα ήθη και τα έθιμα, την ταυτότητά τους και συγχρόνως, ως πολίτες του κόσμου, προβάλλουν την πατρίδα μας μέσα από τις ποικίλες δράσεις τους.
Η εκπομπή εστιάζει στα σημαντικότερα νέα του Απόδημου Ελληνισμού και παρουσιάζει τις δραστηριότητες, τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τα όνειρα των Ελλήνων όπου γης.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου η εκπομπή Κουβέντες μακρινές” ακολούθησε την ποδηλατική πορεία του Χρόνη Μυλωνά που στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων και της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή ταξιδεύει από το Μόναχο στην Καβάλα με το ποδήλατο του, τρέχοντας και κολυμπώντας!
Ακόμη ο πρόεδρος της θεατρικής ομάδας “Θέσπις” των Βρυξελλών και σκηνοθέτης Αριστείδης Λαυρέντζος μας μιλά για την παράσταση “Καποδίστριας” που κάνει πρεμιέρα αύριο στις Βρυξέλλες.
Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου εκτιμητών έργων τέχνης κ. Αχιλλέας Τσαντίλης μας μιλά για τους Έλληνες εικαστικούς του εξωτερικού με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου.

σχετικα ondemand