Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο ποιητής Γιώργος Λίλλης από τη Γερμανία στη “Φωνη της Ελλάδας”

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, φιλοξενήθηκε «ζωντανά» στο στούντιο της «Φωνής της Ελλάδας» ο ποιητής Γιώργος Λίλλης.
Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη ο Γιώργος Λίλλης μίλησε για τη ζωή του στο Μπίλεφελντ και τη διαφορετική κουλτούρα, για την ποίηση σήμερα, για όλα όσα τον εμπνέουν και παράλληλα διάβασε ποιήματα από την τελευταία του ποιητική συλλογή «Το χάπι μούρτι – μπινγκ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενύπνιο.

Ο Γιώργος Λίλλης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1974. Ένα χρόνο αργότερα με την οικογένειά του εγκαθίσταται στην Ελλάδα. Στην αρχή στην Αθήνα και μετά στο Αγρίνιο, τόπο καταγωγής του, μέχρι την επιστροφή στη Γερμανία το 1996 όπου ζει και εργάζεται από τότε. Η πρώτη του ποιητική συλλογή εκδόθηκε το 199 και έκτοτε έχει εκδώσει άλλα έξι βιβλία ποίησης, ένα μυθιστόρημα κι ένα παραμύθι γραμμένο για την τότε νεογέννητη κόρη του. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα ιταλικά ενώ οι συλλογές «Στο σκοτάδι μετέωρος», «Τα όρια του λαβύρινθου» και «Μικρή Διαθήκη» κυκλοφόρησαν στα γερμανικά Μεταφράσεις, ποιήματα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευτεί και σε διάφορα ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά («Ποίηση», «Μανδραγόρας», «Δέντρο», «Ακτή», «Γραφή»). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά Ινδιάνους ποιητές και τον Γερμανό ποιητή Ντουρς Γκρίνμπαϊν.

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand