Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Αντιναύαρχος και Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Γιάννης Παυλόπουλος, στην “ΒΑΡΔΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ” | 25.05.2024,

«Ήταν γραφτό να ακολουθήσω τη θάλασσα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς η οικογένεια μου δεν είχε καμία σχέση με αυτόν τον χώρο. Με ξαφνιάζει η αποφασιστικότητα μου εκείνη την εποχή, καθώς επέλεξα έναν δρόμο, ο οποίος με οδήγησε από το 1979 έως το 2023, δηλαδή 44 χρόνια να υπηρετώ την Πατρίδα μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό. Ήταν  μεγάλη μου τιμή! Αυτά που είχα πάντα στο μυαλό μου ήταν η Ελληνική Σημαία, η Πατρίδα μας και η Θάλασσα. Δόξα τω Θεώ τα κατάφερα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό» τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Παυλόπουλος.

«Παρά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις (στιγμιαία όλα αυτά), το δια ταύτα, το γενικό επιστέγασμα όλων είναι ότι στο τέλος έχω τεράστια ηθική ικανοποίηση, γιατί έπραξα το καθήκον μου προς την πατρίδα, η οποία συγκεντρώνει – συσπειρώνει όχι μόνο τον σημερινό Ελληνισμό, αλλά και αυτούς που προϋπήρξαν, αλλά και αυτούς μου έπονται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Παυλόπουλος μίλησε για τη θάλασσα, τις εμπειρίες του με τους ανθρώπους που δούλεψε μαζί σε διάφορα σημεία της υφηλίου, στις αποστολές τα καρτέρια.

Μίλησε επίσης  και για την στρατιωτική αλλά και διπλωματική του πορεία, αλλά και το σήμερα καθώς δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της θάλασσας και της ναυτιλίας.


Επιμέλεια – Παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

σχετικα ondemand