Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Παναγιώτης Μουτσάκης στις «Καλές Θάλασσες: Βάρδια Σαββάτου» |18.05.2024



Ο Παναγιώτης Μουτσάκης, ασχολείται με την παράδοση και την μαντινάδα πολλά χρόνια και είναι ο ιδρυτής του blog «Αχαρτογράφητη Ελλάδα» και συνεργάτης στο «taste local Greece». Μας ταξιδεύει σε απίθανα και άγνωστα σημεία της Ελλάδας, καθώς μας περιγράφει και κάποιες απίθανες συνταγές από τα παλιά, που πάνε να…σβήσουν.

Παράλληλα ο Παναγιώτης Μουτσάκης ο οποίος ασχολείται για πολλά χρόνια με την παράδοση και την μαντινάδα μας δείχνει με τον δικό του τρόπο πολλά μυστικά από αυτό το είδος της ποίησης και μας παρουσιάζει γιατί η θάλασσα από αρχαιοτάτων χρόνων εμπνέει τον νησιώτη, τον κρητικό, τον Έλληνα να σκαρώνει μαντινάδες για τη θάλασσα, τα καράβια, το ταξίδι.

Ένα ιδιαίτερο ραδιοφωνικό ταξίδι που δεν πρέπει να χάσει κανείς με τραγούδια και μαντινάδες της θάλασσας που τόσο πολύ αγαπάμε. Από τον Ερωτόκριτο και τη σούστα μέχρι τον Μαλεβιζιώτη και το έντεχνο παραδοσιακό τραγούδι.

σχετικα ondemand