Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

«Καλές Θάλασσες» με τον Αντώνη Καραγιαννάκη | 16.05.2024

Ο Γιώργος Κεσσές, κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού σκάφους «Πυθέας», ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος του «Ολυμπιακού ταξιδιού» του φτάνοντας στη Μασσαλία, όπου παρέδωσε τη σημαία του Πειραιά στον Δήμο της ‘αδελφής’ πόλης Μασσαλίας κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης.

Ο κυβερνήτης του Πυθέα μιλάει αποκλειστικά στην εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Καλές Θάλασσες» και στον Αντώνη Καραγιαννάκη, διηγούμενος τις δυσκολίες που συνάντησε κατά το πρώτο μέρος του ταξιδιού του – με αποκορύφωμα τις δυο ημέρες που έμεινε ξάγρυπνος πλέοντας ανοικτά από τη Νάπολη της Ιταλίας με 9 μποφόρ τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα-.
Μοιράζεται τις λεπτομέρειες για το μοναχικό του ταξίδι και εξηγεί ποιοι του κρατούσαν συντροφιά στο ταξίδι προς τη Μασσαλία, αλλά και στην επιστροφή του.


Μας έστειλε επίσης το ακόλουθο κείμενο:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η προγραμματισμένη συνάντηση με την Ελληνογαλίδα Υπουργό κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου ακυρώθηκε, λόγω εκτάκτου αναχωρήσεως της για τη Γαλλική αποικία Αγ. Μαυρίκιο  όπου ξέσπασαν ταραχές.

Ο “Πυθέας” και ο Κυβερνήτης του, θα γίνουν δεκτοί πριν την αναχώρηση τους για τη Νίκαια, από τη δημοτική αρχή της Μασσαλίας. Ο “Πυθέας” προσκλήθηκε να δέσει, μπροστά στην κεντρική προβλήτα υποδοχής επισήμων του δήμου της Μασσαλίας και η Αντιδήμαρχος διεθνών σχέσεων κα Μισέλ Ρουμπιρολά, θα παραλάβει τη σημαία του “αδελφού” δήμου του Πειραιά η οποία ταξίδεψε συνοδεύοντας την Ολυμπιακή φλόγα από τον Πειραιά στη Μασσαλία. Ο κ. Δήμαρχος, δυστυχώς παραμένει ακόμη στην Αλγερία.

Ο “Πυθέας” και ο κυβερνήτης του αναχωρούν σήμερα 16/5/24 από τη Μασσαλία για το ταξίδι της επιστροφής, με πρώτο προορισμού τη Νίκαια, όπου θα τους υποδεχθεί ο εκεί Έλληνας Πρόξενος και η ελληνική κοινότητα. Ο “Πυθέας” και ο Κυβερνήτης του, θα αναχωρήσουν από τη Μασσαλία, με γεμάτες τις “βαλίτσες” τους τόσο από εικόνες και εμπειρίες, όσο και από την απέραντη φιλόξενη αγάπη που εισέπραξαν από την Κοινότητα των Ελλήνων Μασσαλιωτών με επικεφαλής μια τριάδα υπέροχων Ελλήνων! Πρώτος, ο Αξιότιμος κ. Γιώργος Παναγιώτου, Πρόεδρος Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μασσαλίας. Και μαζί του, η κα Ροδούλα Καρύδη – Υπεύθυνη Επικοινωνίας και ο κ. Γιάννης Παπαδάκης – Υπεύθυνος Εμπορικών και Διακρατικών Σχέσεων Πρωτογενούς Τομέα. Ένας “αρχάγγελος” και δύο “άγγελοι” συνόδευαν τον Κυβερνήτη του “Πυθέα”  καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Μασσαλία, με φροντίδα και αγάπη. Με την υποδοχή και την συμπεριφορά τους, τίμησαν τον Μασσαλιώτικο ελληνισμό και δικαίωσαν πλήρως τον σκοπό του Ολυμπιακού ταξιδιού του “Πυθέα”. Η ευγνωμοσύνη είναι μεγάλη και αλησμόνητη! 

Θερμές Ευχαριστίες επίσης οφείλονται στην “Φωνή της Ελλάδος” της ΕΡΤ και στην εκπομπή “Καλές θάλασσες” του Αντώνη Καραγιαννάκη, η οποία συντρόφευε το Ολυμπιακό ταξίδι του “Πυθέα” για τη Μασσαλία.


σχετικα ondemand