Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη στις «Καλές Θάλασσες » | 22.04.2024

Η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, κα Αναστασία  Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη μιλάει στις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» και τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Μας μιλάει για τις δράσεις και την ιστορία του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, καθώς και για την μεγάλη έκθεση που διοργανώνει με τίτλο «Κωνσταντίνος Βολανάκης – Ο ζωγράφος της θάλασσας επιστρέφει στον Πειραιά».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σημαντικές ιστορικές συνθέσεις του διάσημου Έλληνα ζωγράφου, όπως «Η ναυμαχία της Σαλαμίνας, 1882», από τη συλλογή του Αρχηγείου Ναυτικού, «Η έξοδος του Άρεως, 1894» και «Η άφιξη της πριγκίπισσας Σοφίας στο Φάληρο 1889-1890» από τη συλλογή Ευάγγελου και Κατίγκως Αγγελάκου, καθώς και το εμβληματικό έργο «Το λιμάνι του Πειραιά από τη βασιλική προβλήτα, 1886», από τη συλλογή του Δήμου Πειραιά. Ο κύκλος των εικαστικών ιστορικών αφηγήσεων συμπληρώνεται με τις δυο μεγαλειώδεις ελαιογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη της μόνιμης συλλογής του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, οι οποίες απεικονίζουν πολεμικά ναυτικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821: «Η Πυρπόληση του τουρκικού δίκροτου στην Ερεσό» και«H Ναυμαχία του Ναβαρίνου», αναφέρει στην συζήτηση μας ξ κα. Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη.

Παράλληλα μας ανέφερε και τις επόμενες δράσεις του Ναυτικού μουσείου.

σχετικα ondemand